Eerste editie nieuwsbrief

Dit is de eerste editie van de nieuwsbrief Bezorgd Liendert, het burgerinitiatief van een aantal bewoners van Liendert-West. We zijn in september 2018 gestart met pogingen om het plan van de herinrichting van het voormalig terrein zwembad de Liendert zodanig aangepast te krijgen dat een bij de wijk passend woonaanbod beschikbaar komt. En dat daarbij de huidige bewoners inspraak hebben in de verdere inrichting hiervan.

We hebben nu inderdaad voor elkaar gekregen dat er beter naar de huidige bewoners geluisterd wordt en ook de wethouder heeft toegegeven dat in de opstart van het project hier fouten zijn gemaakt. Desondanks is er wel door de gemeenteraad een akkoord gegeven op de startnotitie en daarmee is het kader voor het project vastgesteld. Waar wij ons nu op richten is met name of de gemeente voldoende onderbouwt dat in het gewijzigd bestemmingsplan rekening is gehouden met de belangen van de bewoners (conform art 3.4 van de algemene wet bestuursrecht). Dus zijn we de komende periode de luis in de pels van het project.

Als Bezorgd Liendert is het niet onze intentie om de bewoners te vertegenwoordigen en namens de bewoners van Liendert-West aan te geven hoe de woningbouw, wijkvoorzieningen etc. eruit zouden moeten zien. Ieder van ons heeft daarin zijn eigen mening. De een is voorstander van de situatie laten zoals die nu is (het voormalig zwembadterrein is een groenvoorziening), de ander vindt uitbreiding woningen met laagbouw gewenst.

Wat wij wel willen voorkomen is dat de gemeente ons, huidige bewoners, buiten spel plaatst en een niet doordacht bouwplan realiseert waar we straks allemaal last van zullen ondervinden. En we willen zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken, samen maakt sterker.
Daarbij doen wij ook een beroep op u, lezer van deze nieuwsbrief: vraag aan de buurman of buurvrouw of deze ook al geabonneerd is op de nieuwsbrief en geef door hoe dit te doen is (via de website https://bezorgdliendert.nl). Als we straks acties willen ondernemen, zoals bijvoorbeeld namens een groot aantal bewoners een zienswijze indienen op het concept bestemmingsplan, dan willen we dit op een snelle manier kunnen communiceren naar iedereen.

Met de groeten van het ‘Bezorgd Liendert’ team

David van Bokhorst
Elghazi Boultam
Peter Dam
Thomas van der Eerden
Francis Hazekamp
Jeroen van den Heuvel
Annelies Kool
Eric Sprangers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *