Meedenken

De gemeente heeft, samen met de Alliantie, op 14 februari opnieuw een inloopavond georganiseerd. Op die avond was het mogelijk om in te schrijven voor ‘meedenk groepen’.

Bewoners die deze avond niet aanwezig konden zijn maar alsnog willen participeren kunnen hierover een mailtje, inclusief naam, adres en telefoonnummer  sturen naar Hendrika Dijkstra (H.Dijkstra@amersfoort.nl). Vermeld dan als onderwerp “aanmelding Meedenkgroep Liendert West” . Hendrika is de project assistent locatie zwembad Liendert bij de gemeente Amersfoort.

Op 5 maart hebben de ‘meedenkers’ samen met gemeente, Alliantie en architecten de eerste sessie gehad.  Het meedenken blijft wel binnen het door de gemeenteraad vastgestelde kader (zie de startnotitie) van minimaal 120 wooneenheden met minimaal 35 % sociale huur. Nogal wat ‘meedenkers’ zijn terecht behoorlijk kritisch op dit kader en dus heeft de eerste sessie tot nogal wat verhitte discussie geleid. Maar ook voor meer onderling begrip en dit participatie is zeker constructief. Met het Hooghlandt college en de sportverenigingen heeft de gemeente trouwens afzonderlijk overleg.

Op de eerste meedenk sessie zijn de plannen – eerder op 14 februari getoond – nog eens nader besproken en zijn een aantal suggesties gedaan voor verbetering. Het zijn trouwens nog plannen die zich in de fase van ruwe schetsen / piepschuim blokken bevinden. Wel zijn er al geluidsberekeningen gedaan en de eerste signalen geven aan dat de hoogbouw waarschijnlijk niet mogelijk is. Men kijkt nu naar mogelijkheden om hetzelfde aantal wooneenheden met middelhoogbouw (1 parkeerlaag en 5 woonlagen) te realiseren. De suggesties die gedaan zijn worden meegenomen in de varianten die de ontwerpburo’s nu verder uitwerken.

En binnenkort zal er weer een vervolgsessie georganiseerd worden. De agenda van het project ziet er voorlopig als volgt uit:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *